Skip to content

Yepyeni bir Reklamcılık Anlayışı; Young Guns Agency

Project House’un disiplininde, yani dijital düşüncenin bütün marka stratejisini ve uygulama alanlarını şekillendirdiği yapılarda, doğru kumaşları bulmak, onlara ilgi, bilgi ve tecrübe kazandırabilmek hiç kolay değil. Sadece Project House için değil, pazarlama fonksiyonunun başarısı için tüm kurumların ortak kısıtı, doğru insan ve doğru yöne motive edilmiş insan. Bu amaçla yeni nesil reklamcılık konusunda var olan yetenekleri sektöre ve markalara kazandırmak için Young Guns kuruldu. Project House’un önderliğinde oluşacak, kar etme tasasını taşımayan bir öğrenci “dijital ajansı” bu.

Evcilik oynamayacağız. Dirty99’da da söylemiştik. Ellerin kirlendiği çalışmaları seviyoruz. Brief gelsin, ihtiyaç ortada, bütün ihtişamı ve kara kutusuyla dururken, gençliğin enerjisi ona saldırsın istiyoruz! Web sitesi yapacak adamlar veya kadınlar da aramıyoruz. Reklamcılığın bütün kollarının mutasyona uğradığı bu dönemde, billboard’dan mobil pazarlamaya , web sitesinden radyoya, arama motorundan advergame konseptine anlamlı bir kaos içerisinde sıçrayabilecek beyinleri arıyoruz. Bilgisayar başında kodlama veya tasarım yapmanız, felsefe veya tarih okumuş olmanız önemli değil, ne olduğunuzla değil, ne olacağınızla ilgileniyoruz. Her b..u biliyorum diyen de gelmesin! Dijital düşünce kılavuz ise, oldum bildim demek kadar yanlış bir şey yok. Hamur olmayı kabul edeni, başımıza tac etmeye hazırız.

Öncelikle Üniversite’de okuyan ve yeni nesil reklamcılık alanında Türkiye’nin en iyisi olabilecek yetenekleri bulabilmek amacıyla bir çalışma yapacağız. Bütün detayları www.younggunsagency.com ‘da bulabilirsiniz.

Ajansta yeni bir projeyi hayata geçirirken son derece subjektif bir kriterim var. Biraz kendi kendime yaşadığım, ofiste sabahın çok erken veya gecenin ıssız bir saatinde kimse yokken düşünmeye vakit bulabildiğim bir kriter. Ben bambaşka bir yerde olsaydım ve bu proje önüme gelseydi, ne “hissederdim”? Bundan 17 yıl önce öğrenciyken Marketing Türkiye dergisinin her bayiye 3-4 tane gelen sayısını kaçırmamak ve herkesten önce okumak için koşa koşa bir gün önceden bayiye giden ben, sektör içinden bir ustayı bulup da feyz alabilmek için koşturan ben, öğrenci harçlığıyla para denkleştirip okuyamayacağınız pazarlama kitaplarını bir mühendislik kütüphanesine aldırmak için üniversite’ye kafa tutan ben, bu projede çırak olmayı, çok ama çok isterdim…

Böyle bir fikirle icra kuruluna gelip adrenalinlerimize tavan yaptıran sevgili dostum ve ortağım Cüneyt Devrim’e, projenin mentorlüğünü üstlenen Uğur Özmen’e bir kez daha teşekkürler!

Serhat Akkılıç

Yönetici Ortak

Project House

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top
Search