Skip to content

Dünyayı değiştirmek istediğimizi söylesem, bana deli der misiniz?

Aylardır buna inanan bir ekiple beraber çalışıyorum. Hayallerimiz  o kadar kocaman ki, heyecandan her birimizin gözlerinin içinden kıvılcımlar çıkıyor. Bizi çalışırken görenler  pek de normal olmadığımızı düşünebilir.

Türkiye’ye TED ruhunu getirme misyonu ile yola çıkan TEDxRESET (www.tedxreset.com) ekibinden bahsediyorum.

Sevgili Ali Üstündağ ile, neredeyse bir yılı aşkın bir zamandır, her karşılaşmamızda tek bir konu konuşurduk: TED  Konferansları. Ali ağabeyin  anlattığı her detayı dinler, katıldığı TED konferanslarının havasını onun sayesinde biraz olsun solumaya çalışır, TED web sitesinde (www.ted.com ) yapılan konuşmaları seyreder, Türkiye’de böyle bir şey yapılsa ne güzel olur diye düşünürdüm.

Birgün mucizevi bir şey oldu:  Project House olarak kendimizi  Türkiye’nin en büyük TEDx konferansını Türkiye’ye getiren ekibin içinde bulduk!

TEDxReset adıyla, zihinleri “reset”lemek için, TED ruhunu Türkiye’ye anlatmak için, fikirlerin dünyayı değiştirebileceğine sonuna kadar inananların hayalpereset romantikler olmadığını ispatlamak için, ezber bozmak için bir işe kalkıştık.  Parayla pulla ilgisi olmayan bir iş bu, daha doğrusu para ile ilgili olan tek kısmı para harcatması : ), zira hiçbir TEDx organizasyonu ticari kâr amacıyla yapılamıyor, TED’den lisans almanın en önemli koşullarından biri bu. Gönüllü olarak, Project House’un ve İltek Medya başta olmak üzere diğer pek çok kişinin/kurumun kaynaklarını ortaya koyarak bu işi gerçekleştiriyoruz.

Müthiş bir icra kurulu oluştu, daha da bomba bir danışma kurulu var. Her geçen gün Türkiye’deki en farklı ve dikkate değer konular ve konuşmacıları kesinleşiyor. Yakında www.tedxreset.com adresinden yayınlanacak.

Türkiye’ye TEDx’i getirmek fikrini Project House ekibiyle paylaştığımızdan beri, ekip için de heyecanlı bir dönem başladı. Hele de bu TEDx’in konseptinin RESET olması, bizler için bu dönemde oldukça anlamlı.  Yeni makro-ekonomik koşullarda, yepyeni kurallarla şekillenen iş yapış biçimlerinin ve buna bağlı olarak pazarlama disiplininin de “RESET” lendiği bir dönemdeyiz. Tabii ki bütün bu dönüşümün en önemli katalizörü, hatta sahnesi, sadece iş hayatının değil, tüm hayatın tam ortasında gördüğümüz dijital bakış açısı. Bu bakışı pazarlama disiplini içerisinde pivot role taşıyan, pazarlamayı RESET’leyen Project House’un da dönüştüğü, RESETlendiği bir dönem bu!   Bu RESET yaklaşımını, beraber çalıştığımız markalardan, Türkiye’nin dijital pazarlama üssü olacak yeni ofisimize, ekibimizin kendisine kadar geniş bir yelpazeye taşıyoruz, dönüşümü doğru yönetmek için beraber projeler gerçekleştiriyoruz. TEDxRESET, Project House’un dönüşümünü yaptığımız bu dönemda, çok daha anlamlı!

TED ruhu ile henüz tanışmadıysanız, hemen www.tedxreset.com ’a girin. Proje ile ilgili önemli detaylar da önümüzdeki günlerde yine bu adreste olacak.

Siz de bizim gibi “yayılmaya değer fikirler”in dünyayı değiştirebileceğine inanıyorsanız, çevrenize TED’den, TEDxReset’ten bahsedin. Bu arada, iyi fikirlerin dünyayı değiştirebileceğine gerçekten inanın, değiştiremesek de, daha iyiye doğru gideceğimiz kesin. Hem buna inanmanın ne kötülüğü var ki? En fazla deli derler 😉

Serhat Akklıç

Yönetici Ortak / TEDxResetter, Project House

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top
Search