Skip to content

Generation Do it Onliners!

 

5 Nisan 2012 tarihini ajandalarınıza not edin, yepyeni bir organizasyonla tanışmanızı istiyorum.

Project House olarak pek çok konferansın içindeyiz. Kimine sponsor, kiminin danışma kurulunda, kiminde sahnede hiç değil ama arka planda. Seth Godin, Pazarlama Zirvesi Digital Marketing Forum, İnteraktif Pazarlama Zirvesi ve TEDxRESET derken gündemimizde yepyeni ve çok farklı bir organizasyon var: GDOL TalkFest.

Fikir babası Doğan Online olan bu projenin, Concept Central’dan TEDxRESET’te de çok emeği olan Beliğ Güreller ve İnternet Ekipler Amirimiz Serdar Kuzuloğlu ile başlayan yolculuğuna Project House ve DDF’ten zehir gibi bir takım destek veriyor.Project House projenin bütünleşik iletişimini yürütürken, organizasyon da DDF’e emanet.

Elbette ekip çok çok önemliydi ama GDOL kavramı, başlı başına bu işte olmamızın sebebi diyebilirim. GDOL, Generation Do It Onliners kelimelerinin kısaltılmasından oluşuyor.

GDOL denince gözünüzde sadece  90’larda doğan ve dijitalde soluk alıp veren hipster gençler canlanıyorsa, fena halde yanılıyorsunuz.

GDOL’un ortak paydası pek çok pazarlama neslini tanımlayan doğum tarihi değil. GDOL’un ortak paydası Maslow’un ihtiyaç piramidinin dijitaldeki karşılığını hayatlarının önemli bir yerinde tutanlar.

Yurtdışındaki oğlu, kızı veya torunu ile haftada 2 kez Skype’dan görüşmek için Teknosa’dan gözüne kestirdiği web kamerasını yüreği pır pır ederek alıp yan komşunun liseye giden oğluna kurduran 65 yaşındaki amca, bir GDOL.

Kız arkadaşıyla ilişkisini SMS üzerinden başlatan ve bitiren, Twitter’ı kontrol etmezse kendini kötü hisseden ve Google’un dünyada herşeyi bildiğine inancı sarsılmaz olan 17’lik delikanlı da, bir GDOL.

Yemeksepeti.com olmasaydı n’apardık kanka?” diye sohbete başlayıp finallere çalışacakken PS3’de futbol turnuvasına oturan üniversiteli de, ilköğretim çağındaki kızının okula devam oranını ve  sınav notlarını internetten şifreyle girdiği özel alanda öğrenen anne de, GDOL

Bizim ajans, zaten GDOL, hepten GDOL 🙂

Hepsinin ortak bir paydası var: Bağlantıda olmadıklarında, hayatlarında gün geçtikçe büyüyen bir boşluk var. Asıl muhteşem yüzyıl önümüzdeki dönem diyenlerden de olabilirsiniz, bağlantıda olmak bir hastalıktır diyenlerden de. Yaklaşımınız ne olursa olsun, online olmanın hayatımızdaki yerini bütün detaylarıyla masaya yatırma zamanı geldi.

GDOL’un web sitesi ne yapacağını şöyle tanımlıyor: GDOL Digital TalkFest 2012; GDOL’u tanımlayan özelliklere ve GDOL’un online olma motivasyonlarına; veriler, örnekler ve tecrübeler eşliğinde odaklanarak, gelecek trendlerini sorgulayacak.”

GDOL’u, daha önce tanımladığımız pazarlama nesilleri gibi yönetemeyeceğiz. Hükümetleri de, markaları da vezir veya rezil  edebilecek  yepyeni güçleri olan GDOL’u, daha iyi anlamak zorundayız. Bir yığın marka ve sektör aslında GDOL ile hayatını sürdürüyor, önümüzdeki dönemde GDOL’u anlayamayan kurumlar -ki sadece markalardan bahsetmiyorum, politik yapılar da buna dahil- ayakta kalamayacaklar. İş dünyasının ekmeğini kazandığı ama “tüketici” diyemeyeceği kadar bilgi üretimine katkıda bulunan nesil, yine GDOL.

Kitlesel pazarlama iletişimini samimiyetsiz ve tacizkar bulan, klasik PR’dan daha güçlü konuşmalar yaratan, kapitalizmin bu yeni halini önce Wall Street’i sonra dünyanın diğer şehirlerini işgal ederek sorgulayan bu nesil, GDOL’un ta kendisi.

Şimdi hemen çevrenize bakın, mutlaka bir GDOL göreceksiniz. GDOL Talk Fest’te  onları konuşacağız, aslında kendimizi konuşacağız. Ve öğreneceklerimiz, sadece işimizi değil, hayatın kendisini etikleyen dinamikler olacak. GDOL, harika bir konuşmacı listesiyle geliyor, kısa bir süre sonra son halini alacak web sitesinde bulabileceksiniz.

5 Nisan 2012’de Haliç Kongre Merkezi’nde buluşmak üzere!

Serhat Akkılıç

www.twitter.com/sakkilic

Not: Sevgili Serdar Kuzuloğlu, GDOL ile ilgili güzel bir yazı yazmış, okumak için burayı tıklayabilirsiniz

This Post Has One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top
Search