Skip to content

Project House’da Proje Yöneticisi ve Marka Yöneticisi Olmak

Project House, yeni takım arkadaşları arıyor!

Dijital merkezli bir reklam ajansında çalışabilecek kadar reklam ve dijital kavramlarını birbiriyle evlendirebilmiş olmak, dijital reklam ve pazarlama kafasında olmak, tabii ki ön şart.

Pazarlamayı, büyük reklam fikirlerini, mobilden arama motoruna dijital araçları, sosyal medyanın trendlerini,”Gamification”‘ın balon mu yoksa önemli bir trend mi olduğunu, hızlıca bizlerle tartışabilecekseniz, sizi dinlemeye hazırız.

Ama işin teorisinde iyi, pratiğine pek bulaşmamış birileri için de maalesef uygun değil bu pozisyonlar. Başvuranların Internet başında oturup Google’dan arama yaparak, Powerpoint cambazı olarak, havalı tweetler atarak reklamcı da, dijital merkezli reklamcı da olunmayacağını anlamış olmaları, kolları sıvayıp bizim sektörde bazı tecrübeleri edinmiş olmaları, ÇOK ÖNEMLİ.

Hep olduğu gibi, biz steril stratejistleri değil, elini kirletmek isteyenleri istiyoruz. İşlere bodoslama girecek, detaylara gömülüp, kendini kaybetmeyecek, uluslararası bir ajans dünyasının parçası olmaktan gurur duyacak, ajanslar arası sekerek maaş artırmanın en kötü yerde patlayan ve bir kariyere mal olan kocaman bir balon olduğunu görmüş olanları bekliyoruz.

Aramıza katılanlar, aşağıdaki gibi bir çalışma ortamında, global bir ekibin Türkiye’deki parçası olarak Project House’da kariyerlerine başlayacaklar.


Peki hangi pozisyonlarda takım arkadaşı arıyoruz?

Proje Yöneticisi:

Project House’da proje yöneticileri yeri geldiğinde masadaki müşterinin önüne çıkabilen mutfak şefleri gibidir. Çalıştıkları markalarla, o markayı ajans içinde temsil eden marka yöneticisi ile beraber  iletişim kurarlar.Hedefleri o marka için ajansın hayal ettiği projenin başarıyla ve zamanında bitmesini sağlamaktır.  İnce ince oluşturdukları Proje planları, wireframe’ler vardır. Projenin boşluklarını bulup, “…bunu fikrin heyecanına kapılıp düşünmemişiz ama aslında böyle olmalı…” derler. Proje 360 derece çalışan bir atölyede ortaya çıkar. Project House’un disiplinler arası çalışan atölyesidir bu. Art direktörlerden ara yüz tasarımcılarına, mobil altyapı geliştirenlerden Flash animasyon uzmanlarına kadar değişik bir yelpazede, kimsenin kimseye patronluk taslamadığı bir ortamda, girift dijital projeleri, çıkması kesin sorunları, ekipler arası iletişim sıkıntılarını, murphy kanunlarının yeniden yazılmasını gerektirecek derecede yaşanabilecek şanssızlıkları aşarak, doğru zamanda, en iyi işi çıkartmak için tüm detayların hakimi olurlar. Minimum 3 yıl çalışan ve iyi iş çıkaran bir proje yöneticisi, Project House’da istediği departmanda kariyerine devam edebilecek kadar ajansı tanır, isterse proje yönetimi alanında yükselmeye devam eder, isterse Project House’da uygun olan başka bir alanda kariyerine devam eder.

Marka Yöneticisi

Markanın büyümesinden, ajansın o markaya katma değer sağlamasından, markalar için yaratıcı ekiple beraber hem harika hem de “iş”e yarayan fikirleri kurgulayıp, anlatıp, ikna edip, arkasından bunu ajanstaki proje yönetimi ekibine doğru aktarmaktan sorumludur. Pazarlama iletişmini, pazarlama planlarını, dijitalden çıkan büyük fikirleri sunumlara dökmeyi, stratejik düşünmeyi, müşteriden doğru brief almayı (iyi brief verilmez, alınır) yaratıcı ekibe doğru brief aktarmayı iyi bilir.  Markasının ve ajansın hem karlılık hem de marka değeri açısından büyümesi, marka yöneticisinin temel görevidir. Proje başladıktan sonra beraber çalıştığı proje yöneticisi işin mutfakta tıkır tıkır ve zamanında ilerlemesini sağlarken, marka yöneticisi markasının yanıbaşında, süreci yakından takip eder. Markayı tüm ekibe, tüm ekibi de markaya karşı temsil eder.

Yukarıda ana hatlarıyla bahsettiğim iki iş tanımından herhangi birinde ne kadar  iyiyseniz, Project House’un gelecekteki yönetim kadrosunda olma ihtimaliniz de, o kadar fazladır.

Başvuru yapmayı düşünüyorsanız, lütfen şu minik hatırlatmanın altını çizmeme izin verin: “Bu harika bir işmiş, daha önce kıyısından geçmedim ama yapabileceğime inanıyorum ve yapmak istiyorum, vallahi çok heyecanlandım” diyenler!  Bu heyecana saygı duyuyorum, ancak eğer somut tecrübeniz yoksa sizi başka zamanlarda açacağımız pozisyonlarda görmek isteriz, zira dijitalde bir miktar elinizi kirletmiş olmanız, ön şartımız olacak.

Marka Yöneticisi pozisyonuna başvurmak için burayı, Proje Yöneticisi posizyonu için de burayı tıklayabilirsiniz.

Yukarıdaki iş tanımlarına uyuyorsanız, sizinle tanışmayı bekliyoruz. Eğer bu tanımlara uyduğunu düşündüğünüz bir tanıdığınız varsa, bu yazıyı onunla paylaşın!

Serhat Akkılıç

Yönetici Ortak
Project House

www.twitter.com/sakkilic

This Post Has One Comment

  1. İletişim Tasarımı ve yönetimi öğrencisi olarak işin asıl mutfağında pişmeye: yılbaşı hindisi misali çok fazla istekli biriyimki bu pozisyonlarda çalışmak için çabalayacağım…

    Bir iş ilanı olmuş ama benim eksikliklerimi sunması açısındanda önemli bir kaynak olmuş benim için…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top
Search